מיין לפי אנשים

צרו קשר

החוג ללימודי ספרד, פורטוגל ואמריקה הלטינית
הפקולטה למדעי הרוח
האוניברסיטה העברית, הר הצופים
ירושלים, מיקוד 9190501

 

ראש החוג וראשת ההדגש ההיסטורי לתואר שני: פרופ' קלאודיה קדר claudia.kedar@mail.huji.ac.il

יועץ המדור לתלמידי תואר ראשון: ד"ר אור חסון or.hasson@mail.huji.ac.il

ראשת ההדגש הספרותי לתואר שני: פרופ' רות פיין ruth.fine@mail.huji.ac.il

יועצות המדור לתלמידי תואר שלישי: פרופ' רות פיין (ספרות), פרופ' אלדינה קינטנה (בלשנות, תרבות ספרד, לאדינו) ופרופ' קלאודיה קדר (היסטוריה)

יועץ לחילופי סטודנטים: ד"ר אור חסון or.hasson@mail.huji.ac.il

 

מזכירת החוג:

גב' דינה בלוסטוצקי:
dinab@savion.huji.ac.il
בניין מדעי הרוח, חדר 45404
טל' 02-5883616

 

סגל

KK

פרופ' קלאודיה קדר

ראש החוג
יועצת לתואר מוסמך ולדוקטורט (תחום היסטורי)
חדר: 46620 (מדעי הרוח), שעת קבלה: לפי תיאום מראש בדוא"ל

תחומי מחקר: ההיסטוריה של קרן המטבע הבינלאומית והבנק העולמי ויחסיהם עם אמריקה הלטינית וארה"ב; המלחמה הקרה באמריקה הלטינית; הניוליברליזם באמריקה הלטינית; יחסי ארה"ב-אמריקה הלטינית; היסטוריה בת-זמננו של ארגנטינה וצ'ילה.

קרא עוד

קלאודיה קדר היא בעלת תואר דוקטור בהיסטוריה מאוניברסיטת תל-אביב (2009). הייתה עמיתת פוסט-דוקטורט באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת מישיגן (אן הרבור). ספרה ,The International Monetary Fund and Latin America The Argentine Puzzle in Context" (Temple University Press,  2013),  קיבל ציון לשבח בקטגוריה של ספרים בתחום של יחסי החוץ של אמריקה הלטינית מטעם ארגון LASA. פרסומיה מופיעים בכתבי עת מובילים, ביניהם,Hispanic American Historical ReviewJournal of Latin American Studies,  Journal of Contemporary History  Journal of International History, Journal of Cold War History and Journal of Financial History  

בין שאר תפקידיה, קדר היא חברה ב-Editorial Board של ה-Journal of Contemporary History וחברה בוועדה האקדמית של המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש ליאונרד דיוויס, האוניברסיטה העברית בירושלים. פרויקט המחקר הנוכחי שלה בוחן את התפקיד ואת המעורבות של הבנק העולמי במלחמה הקרה באמריקות (1945-1989). הפרויקט ממומן על ידי מענק  אישי מטעם הקרן הישראלית למדעים.

קראו פחות
FG

גב' פלורינדה (פרידמן) גולדברג

חדר: 6617 (מדעי הרוח)

 

 

תחומי מחקר: ספרות אמריקה הלטינית, עם דגש על: ספרות הדיכוי והגלות, ספרות נשים, סופרים יהודיים, נושאים יהודיים,  סופרים היספאניים בארה"ב, וסופרים יחידים (אלחנדרה פיזרניק, חורחה לואיס בורחס)

קרא עוד
ילידת ארגנטינה. עלתה ארצה ב-1977. למדה באוניברסיטת בואנוס איירס. מרצה לספרות אמריקה לטינית וספרד, באוניברסיטה העברית (1992-2015) ואוניברסיטת תל-אביב (1997-2017)

ספר: Alejandra Pizarnik-"Este espacio que somos", Maryland 1994. מאמרים רבים בכתבי עת וספרים ערוכים. מתרגמת מעברית, אנגלית וצרפתית לספרדית.

קראו פחות
?

גב' ליאורה אורטיגה

חדר 430 (מנדל סכוליון)

 

תחומי מחקר: יצירותיו של סרוונטס; ספרות הגבול בחצי האי האיברי בימי הביניים; הסימביוזה בין אמנות הקונטרה-רפורמציה והדרמה של תור הזהב הספרדי; ספרות השוואתית של הבארוק; הגות וספרות ההטרודוקסים והמומרים
מנחה: פרופ' רות פיין

Margalit Bejarano

ד"ר מרגלית בז'רנו

 

 

תחומי מחקר: תולדות יהודי קובה, היהודים מאמריקה הלטינית במיאמי, היהודים הספרדיים באמריקה הלטינית, תיעוד בעל פה

קרא עוד
ד"ר מרגלית בז'רנו היא חוקרת בחוג ללימודים ספרדיים ולטינו אמריקניים ובמכון המחקר ליהדות זמננו של האוניברסיטה העברית. בין 1993 ל-2015 היא לימדה בחוג היסטוריה של קובה, הקריביים, ספרד והקהילות היהודיות. מ-2010 היתה מתאמת לימודי המ.א. ביהדות אמריקה הלטינית. היא היתה עמיתת מכון ליברנט (2015-2009), וניהלה את המדור לתיעוד בעל פה ומדור אמריקה הלטינית ספרד ופורטוגל במכון ליהדות זמננו. היא חברה מייסדת של אמיל"ט ויו"ר האגודה הישראלית לתיעוד בעל פה.

קראו פחות
Daniel Blaustein

ד"ר דניאל בלאושטיין

חדר: 46617 (מדעי הרוח)

תחומי מחקר: תיאוריה ספרותית, הספרות הלטינו-אמריקנית של המאות 20 ו-21.

קרא עוד
יליד ארגנטינה, ד"ר דניאל בלאושטיין מתגורר בישראל מאז 1987.חוקר ומרצה במדור ללימודים רומאניים ולטינו-אמריקניים (מגמה ספרותית). בלאושטיין מלמד, בין השאר : "זרמים של הספרות הספרדית" (מן הרנסאנס עד תחילתו של האוונגרד), "קריאת טקסטים בתורת הספרות" (קורס על היבטים שונים בתיאוריה ובביקורת הספרותית), ו"מגמות עיקריות בסיפורת הלטינו-אמריקנית העכשווית" (סופרים ויצירות שהופיעו לאחר תופעת ה"בום" של שנות ה-60). כמו כן, מלמד קורס על ספרות לטינו-אמריקנית של המאה ה-20 באוניברסיטת תל-אביב. תחומי העניין והמחקר שלו הינם תיאוריה ספרותית, הגלות וביטוייה הספרותיים, ובעיקר הסיפורת הלטינו-אמריקנית של המאות 20 ו-21. בלאושטיין תרגם ספרים ומאמרים רבים בנושאי תורת הספרות והיסטוריה יהודית.

קראו פחות
יוחנן  בר-יפה

פרופ' (אמריטוס) יוחנן בר-יפה

פרופ' יוחנן בר-יפה הינו היסטוריון המתמחה במסורות בעל-פה של התרבויות האנדיניות (אינקה), ההיסטוריה של אימפריית האינקה וההיסטוריה הקולוניאלית של האינקה. תחומי מחקרו: הגבולות הגיאוגרפיים של עולם האינקה, השימוש בשפות אנדיניות כמקור היסטורי לשינויים תרבותיים בין המאה ה-15 למאה ה-20, וכן הקמת בסיס נתונים של קצ'ואה קולוניאלית (נכון להיום מאגר זה כולל 102,000 פריטים).

Gordin

ד"ר חורחה גורדין

חדר: 46608 (מדעי הרוח)

תחומי מחקר: פוליטיקה השוואתית וכלכלה פוליטית של אמריקה הלטינית, פדרליזם וביזור, ייצוג פוליטי, עיצוב מוסדי, קליינטליזם, יחסי האיחוד האירופי-אמריקה הלטינית.

קרא עוד
חורחה גורדין הוא בעל תואר דוקטור במדע המדינה מאוניברסיטת פיטסבורג. הוא היה העורך הראשי המייסד של (SAGE) Journal of Politics in Latin America

בתחומי מחקרו הוא פרסם ספרים ומאמרים בכתבי עת מדעיים, ביניהם

Institutional Innovation and the Steering of Conflicts in Latin America (with Lucio Renno, ECPR Press, 2017, paperback 2018), European Journal of Political Research, Political Studies Review, Scandinavian Political Studies, Publius: Journal of Federalism, Regional and Federal Studies, Policy Studies, Journal of Policy History.

קראו פחות
ד"ר יונתן גרוסמן

ד"ר יונתן גרוסמן

חדר: מכון יעקב רובינסון להיסטוריה של זכויות אינדיבידואליות וקולקטיביות (הפקולטה למדעי הרוח)

תחומי מחקר: הגירה, אתניות, גזע ותפוצות באמריקה הלטינית; היסטוריה של יחסי ישראל ואמריקה הלטינית; התפוצה היהודית באמריקה הלטינית; דיקטטורות צבאיות באמריקה הלטינית.

MD

ד"ר מאוריסיו דימנט

תחומי מחקר: שינויים חברתיים-תרבותיים בהיסטוריה העכשווית של אמריקה הלטינית, היסטוריה טכנולוגית באמריקה הלטינית העכשווית, המגזר הפרטי והדיאספורות; אמריקה הלטינית בהיסטוריה הגלובלית.
מחקרו הנוכחי עוסק בהיסטוריה הטכנולוגית העכשווית של אמריקה הלטינית, תוך הדגשה של רכיב שלעיתים נעלם מהעין: אסטרטגיות "חינוך של השוק" של חברות טכנולוגיות זרות.

קרא עוד
מאוריסיו דימנט שימש כמקים מועדון אמריקה הלטינית לחדשנות ויזמות באוניברסיטת העברית, רכז יחידת אמריקה הלטינית במכון הרי ס. טרומן לקידום השלום, מנטור אקדמי לתוכנית ההתמחות לתלמידי תואר ראשון בלימודי אמריקה הלטינית, ורכז למושב לימודי אמריקה הלטינית בסימפוזיון ה-12 לגבולות ההומניזם הגרמני-ישראלי שאורגן על ידי האקדמיה למדעי הרוח והמדעים בישראל ועמותת אלכסנדר פון הומבולדט.
ד"ר דימנט מכהן כאחד הרכזים בפרויקט מחקר באגודה האירופית להיסטוריה לטינו-אמריקאית (AHILA). חבר בוועדה האקדמית של הארגון האפיפיורי Scholas Occurrentes (הוותיקן), וחבר מערכת בכתב העת Política y Sociedad, אוניברסיטת קומפלוטנסה מדריד. מחקריו פורסמו בכתבי עת כמו Contemporary Jewry, Israel Studies, Bulletin of Latin American Research, Revista Mediterránea de Comunicación, Journal of Modern Jewish Studies, Horizontes Antropológicos, Zmanim: A Historical Quarterly, ועוד. ד"ר דימנט זכה ב"אות כבוד לחינוך ולתרבות גבריאלה מיסטרל" מממשלת צ'ילה.

קראו פחות
 שי זמיר

ד״ר שי זמיר

 

תחומי המחקר: היסטוריה של ספרד בימי הביניים והעת החדשה המוקדמת; היסטוריה של אמריקה הלטינית בתקופה הקולוניאלית; היסטוריה של משפחה ויחסי שארות; האינקוויזיציה בספרד ובאמריקות; יהדות ספרד; יחסי יהודים-נוצרים; היסטוריה של האנטישמיות.

קרא עוד

ד״ר שי זמיר הוא מרצה בכיר בחוג ללימודי ספרד, פורטוגל ואמריקה הלטינית. הוא מחזיק בתואר דוקטור בהיסטוריה מאוניברסיטת מישיגן, ומאסטר (בהצטיינות) בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל-אביב, שם למד במסגרת התוכנית הבינתחומית לתלמידים מצטיינים ע״ש עדי לאוטמן. לפני הצטרפותו לסגל החוג, הוא שימש כעמית פוסט-דוקטורט באוניברסיטת נורת׳ווסטרן בשיקגו, ולאחר מכן כחבר סגל באוניברסיטת שיקגו במסגרת ה-Harper Schmidt Society of Fellows.

עבודתו התפרסמה בכתבי העת: Colonial Latin American Review; Journal of Early Modern History ו-Journal of Spanish Cultural Studies. הוא זכה במלגות מ-American Historical Association; John Carter Brown Library; Casa de Velázquez, The Center for Jewish History (NYC) ובמלגות תחרותיות נוספות באוניברסיטת מישיגן, בין השאר לעבודת הדוקטורט הטובה ביותר (2025) מטעם מרכז פרנקל.

היסטוריון של העולם האיברי בעת החדשה המוקדמת (מאות 16-18), זמיר מתמחה בהיסטוריה החברתית והתרבותית של המשפחה, כמו גם בהיסטוריה של מיעוטים דתיים בספרד ובאמריקות. עבודתו מתבוננת בעולם הספרדי כיחידה אחת, ומדגישה את החיבוריות שלו לצד שאלות שקשורות בתנועה בתוך העולם הספרדי: של מסמכים, רעיונות, וכמובן בני אדם. מחקרו הנוכחי עוסק בהיסטוריה של החברות (amistad), משמעויותיה הפוליטית והחברתיות עבור חברת המהגרים מספרד לאמריקה הלטינית במאות ה-16 וה-17, ובתפקיד שמילאו יחסי שארות וולנטריים באימפריה הספרדית. כמו כן הוא חוקר נוצרים-חדשים ואת האופן שבו אימצו פרקטיקות שונות של החברה הספרדית הכללית, כמו פולחן הקדושים הקתולי או התרבות העירונית של העת החדשה המוקדמת. 

קראו פחות
אור חסון

ד"ר אור חסון

יועץ לתואר בוגר
יועץ לחילופי סטודנטים

תחומי מחקר: ספרות ימי הביניים ותור הזהב הספרדי; ספרות ורפואה; ייצוגים תרבותיים של שגעון; ספרות ופסיכואנליזה; המורשת השמית של חצי האי האיברי בעת החדשה המוקדמת; ספרות מומרים ומוריסקוס.

קרא עוד
אור חסון הוא מרצה בכיר בחוג ללימודי ספרד, פורטוגל ואמריקה הלטינית. הוא מחזיק בתואר דוקטור מהאוניברסיטה העברית (2015). לפני הצטרפותו לסגל החוג, הוא שימש כעמית רוטשילד ופולברייט במחלקה לשפות וספרויות רומאניות באוניברסיטת הרווארד; כמלגאי מנדל במרכז מנדל סכוליון באוניברסיטה העברית; וכעמית ארנולד בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב על שם צבי יעבץ. מחקריו עוסקים, בין השאר, בייצוגים של שגעון בספרות הספרדית של העת החדשה המוקדמת; בכתיבה רפואית והדיאלוג שהיא מקיימת עם הספרות הבדיונית בת-הזמן; בספרות המומרים ממוצא יהודי (conversos) וממוצא מוסלמי (moriscos) בתור הזהב הספרדי; ובמקומה של המורשת השמית של חצי האי האיברי—הערבית והעברית—בחשיבה, בזיכרון ובדמיון הספרדי של ראשית העת החדשה. 

קראו פחות