סגל נלווה | החוג ללימודי ספרד, פורטוגל ואמריקה הלטינית

סגל נלווה

?

גב' ליאורה אורטיגה

חדר 430 (מנדל סכוליון)

 

תחומי מחקר: יצירותיו של סרוונטס; ספרות הגבול בחצי האי האיברי בימי הביניים; הסימביוזה בין אמנות הקונטרה-רפורמציה והדרמה של תור הזהב הספרדי; ספרות השוואתית של הבארוק; הגות וספרות ההטרודוקסים והמומרים
מנחה: פרופ' רות פיין

Daniel Blaustein

ד"ר דניאל בלאושטיין

חדר: 46617 (מדעי הרוח)

תחומי מחקר: תיאוריה ספרותית, הספרות הלטינו-אמריקנית של המאות 20 ו-21.

קרא עוד
יליד ארגנטינה, ד"ר דניאל בלאושטיין מתגורר בישראל מאז 1987.חוקר ומרצה במדור ללימודים רומאניים ולטינו-אמריקניים (מגמה ספרותית). בלאושטיין מלמד, בין השאר : "זרמים של הספרות הספרדית" (מן הרנסאנס עד תחילתו של האוונגרד), "קריאת טקסטים בתורת הספרות" (קורס על היבטים שונים בתיאוריה ובביקורת הספרותית), ו"מגמות עיקריות בסיפורת הלטינו-אמריקנית העכשווית" (סופרים ויצירות שהופיעו לאחר תופעת ה"בום" של שנות ה-60). כמו כן, מלמד קורס על ספרות לטינו-אמריקנית של המאה ה-20 באוניברסיטת תל-אביב. תחומי העניין והמחקר שלו הינם תיאוריה ספרותית, הגלות וביטוייה הספרותיים, ובעיקר הסיפורת הלטינו-אמריקנית של המאות 20 ו-21. בלאושטיין תרגם ספרים ומאמרים רבים בנושאי תורת הספרות והיסטוריה יהודית.

קראו פחות
MD

ד"ר מאוריסיו דימנט

תחומי מחקר: שינויים חברתיים-תרבותיים בהיסטוריה העכשווית של אמריקה הלטינית, היסטוריה טכנולוגית באמריקה הלטינית העכשווית, המגזר הפרטי והדיאספורות; אמריקה הלטינית בהיסטוריה הגלובלית.
מחקרו הנוכחי עוסק בהיסטוריה הטכנולוגית העכשווית של אמריקה הלטינית, תוך הדגשה של רכיב שלעיתים נעלם מהעין: אסטרטגיות "חינוך של השוק" של חברות טכנולוגיות זרות.

קרא עוד
מאוריסיו דימנט שימש כמקים מועדון אמריקה הלטינית לחדשנות ויזמות באוניברסיטת העברית, רכז יחידת אמריקה הלטינית במכון הרי ס. טרומן לקידום השלום, מנטור אקדמי לתוכנית ההתמחות לתלמידי תואר ראשון בלימודי אמריקה הלטינית, ורכז למושב לימודי אמריקה הלטינית בסימפוזיון ה-12 לגבולות ההומניזם הגרמני-ישראלי שאורגן על ידי האקדמיה למדעי הרוח והמדעים בישראל ועמותת אלכסנדר פון הומבולדט.
ד"ר דימנט מכהן כאחד הרכזים בפרויקט מחקר באגודה האירופית להיסטוריה לטינו-אמריקאית (AHILA). חבר בוועדה האקדמית של הארגון האפיפיורי Scholas Occurrentes (הוותיקן), וחבר מערכת בכתב העת Política y Sociedad, אוניברסיטת קומפלוטנסה מדריד. מחקריו פורסמו בכתבי עת כמו Contemporary Jewry, Israel Studies, Bulletin of Latin American Research, Revista Mediterránea de Comunicación, Journal of Modern Jewish Studies, Horizontes Antropológicos, Zmanim: A Historical Quarterly, ועוד. ד"ר דימנט זכה ב"אות כבוד לחינוך ולתרבות גבריאלה מיסטרל" מממשלת צ'ילה.

קראו פחות